söndag 6 november 2016

Fet käftsmäll

Vapenvilan är tydligen över. Försäkringskassan överklagar mitt ärende och har begärt inhibition för att slippa betala ut några pengar tills ärendet avgjorts i kammarrätten. 
Själv överväger jag att JO-anmäla försäkringskassan för trakasserier och domstolstrots. 


Förresten!
 Ur FK:s årsredovisning 2015: "Sjukfrånvarons utveckling
Sjukfrånvaron har fortsatt att öka under 2015, men är fortfarande i nivå med det europeiska genomsnittet. Ökningen gäller sjukpenning och aktivitetsersättning. Fler beviljas sjukpenning och får ersättningen under en längre tid. Nivån är dock fortfarande historiskt låg, och även om sjukfallen blir längre så är ökningstakten nu långsammare än under de senaste åren. Ökningen av antalet personer med aktivitetsersättning har varit kraftig, men avtog mot slutet av året. Inflödet av nya ärenden om sjukersättning ligger på en stabil och låg nivå."

Läste jag det där rätt? Trots att sjukfrånvaron är i nivå med övriga europeiska länder och att utbetalningsnivån är historiskt låg bedrivs kampanjer för miljontals kronor för att kapa kostnader genom att misstänkliggöra sjuka som inte ställer upp för laget Sverige. 
Och möjligheten till ersättning måste dras genom domstol. Flera gånger, i förekommande fall.  
Och "även om sjukfallen blir längre" - betyder inte det att det tar längre tid att bli frisk nu än tidigare? Är det inte där man borde göra en insats då: hjälp folk att få vård! Folk blir inte friskare av att inte få ersättning, de blir bara fattigare! 

5 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jag finner ett och annat ord, men de lämpar sig inte för publicering. Fast mest är jag faktiskt rädd för hur det ska gå.
   Kram

   Radera
 2. Men att de aldrig kan ge sig. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur, de är ena jäkla terriers! Bortsett från att de är stora och starka. Dålig liknelse!

   Radera